Friday, 13 January 2012

Aku Dipanah oleh 'DIA'



this is first time i write a blog.......first of all, let me introduce my self...saye que qidran..juz call me que...for all information,tujuan que tulis blog ni kerna hanya ingin menceritakan tentang 'dia'...'dia' adalah orang yg telah memanah que...dia memanah dgn tepat skali,,,,,'dia' telah memanah hati que....'dia' adalah wanita yg amat que sayang dan cinta namun adakah cinta que terbalas atau hanya sekadar angan2 que....que tidak pasti...
''Ku menyaksikan dedaun kekeringan,jatuh ke bumi gersang tiada penghuni;
Tiada mentari awan kesuraman, bagaikan waktu yang terhenti;
Ku menyaksikan seraut wajah cinta yg kehampaan tiada lagi bermaya;
Kini kehilangan sebuah harapan, bagaikan cinta yang terkubur;
Adakah mungkin untuk ku menghindari gurisan kasih luka dihati;
Jiwa ku resah apa kesudahan, kecewa atau pun bahagia;
Ku yakinkan diri demi rinduku,
Penawar hanya dari wajah kekasih;
Walaupun rintangan datang menduga, ku tempuhinya demi cnita membara;
Mimpi yang terindah jelmalah dalam nyata;
Ku mengharapkan ikatan kemesraan antara kita akan terlaksana jua;
Walaupun impian dalam kekaburan;
Ku yakin pada-Mu oh Tuhan"

Ceritanya bermula sebegini....2 tahun yg lepas pada tahun 2010 aq pernah kecewa dlm percintaan....Memori itu tak akan que lupa kerna gara2 wanita ini maruah aq tercalar...wanita yg que maksudkn name dia adalah Hana....tp nasib baik rakan2 que dan kenalan terdekat memahami dan percaya pada que...Hana juga telah membuat kan que sukar untuk mempercayai wanita lagi.....fobia untuk mencintai wanita.....hampir 2 tahun que fobia akan cinta TETAPI setelah hadir si 'dia' hati que berubah dan telah jatuh cinta....que bertemu dengan 'dia' sewaktu sport day di tempat pengajian yg que sedang belajar....Pada saat ini lah que ingin dan terus untuk mengenali 'dia' sehinggakan que sanggup untuk beli blackberry hanya semata-mata untuk BBM dgnnya...tanpa diduga pada hari pertama que beli Bb que telah dapat Bb pin  'dia'..dari situlah que mula mengenali 'dia' TAPI pada hari pertama que keluar lunch dgn 'dia' que dpt tahu yg 'dia' telah ada BF....agak kecewa tapi que tidak berputus-asa untuk terus dan terus untuk mengenali si 'dia'....sejak bekenalan dgn 'dia'....que rase happy selalu coz 'dia'  very happy go lucky dan senang untuk bertukar pendapat...pada satu mlm kami berdua keluar dinner dan pada malam itu juga dia meluahkan tentang BF nya......BF 'dia' tidak menghargai 'dia' but now que rase mcm dh ok but tak pasti.....que cuma dapat nasihat si 'dia' agar bersabar...bagi que 'tidak semestinya orang yang kita cintai akan kita miliki,hanya dengan melihat dia bahagia sudah cukup bagi que...'Dia' selalu berkongsi kisah hidupnya dan hari2 seterusnya dengan que dan sentiasa ambil berat tentang que...ini membuatkan que lagi menyanyi dan mencintai 'dia'.......TAPI que tidak faham adakah 'dia' lakukan semua ini kerna 'dia' juga berperasaan sepertimana que...hari2 que semakin bahagia bersama 'dia'.....persoalannya adakah que akan memiliki 'dia'....'Dia' adalah wanita pertama yg telah berjaya membuka pintu hati que semula untuk mencintai wanita...Dengan senyuman 'dia' yg amat menyenangkan hati que.....Hampir lapan bulan que berkawan dgn 'dia' adakah sudah sampai masa utk que meluahkan perasaan que kpd si 'dia'.....que rasa ragu 2 untuk berterus-terang kerna que x nak jadi lelaki yg merosakkn hubungan wanita yang que sayangi dan cintai....Apa yang patut que lakukan sekarang?????


1 comment: